RECEPT: Bladerdeegtaartjes met fruit

/RECEPT: Bladerdeegtaartjes met fruit

RECEPT: Bladerdeegtaartjes met fruit

Ter ere van ‘Independence Day’ delen wij vandaag een recept geïnspireerd op de kleuren van de Amerikaanse vlag. Rood, wit en blauw, net zoals de Nederlands vlag natuurlijk. Daarnaast is dit weer een makkelijk gerecht om te maken en heerlijk fris en zomers. Deze bladerdeegtaartjes zijn een feest om naar te kijken en een feest om op te eten. Het bladerdeeg maakt de taartjes luchtig en de topping van mascarpone en vers fruit maakt het heerlijk fris. De bladerdeegtaartjes zijn in een handomdraai gemaakt, dus een perfect dessert na bijvoorbeeld een avondje BBQ’en.

Porties: 4 personen

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 pak bladerdeeg (270 gram)
  • melk of ei
  • 150 gram mascarpone
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 el suiker
  • 1 tl citroensap
  • 10 aardbeien
  • 12 frambozen
  • 50 blauwe bessen
  • 8 bramen
  • verse munt
  • poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Verdeel het bladerdeeg in 8 parten van hetzelfde formaat en snij een randje van 1 cm aan alle kanten. Zorg dat je het bladerdeeg niet helemaal doorsnijd. Prik daarna in het middelste gedeelte gaatjes met een vork.
  3. Bestrijk de randjes met een beetje melk of een opgeklopt ei. En bak daarna het bladerdeeg in 10 minuten mooi bruin en knapperig.
  4. Maak ondertussen de vulling door de mascarpone, yoghurt, citroensap en suiker met elkaar te mengen.
  5. Was al het fruit en snij de aardbeien in plakjes.
  6. Laat de bladerdeeg bakjes volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.
  7. Doe eerst een lepel van het mascarpone mengsel in de bladerdeeg bakjes en verdeel goed. Verdeel daarna het verschillende fruit over alle bakjes, voeg wat verse takjes munt toe en top als laatste af met wat poedersuiker.

Zo gemakkelijk is het om een prachtig en heerlijk dessert op tafel te zetten. Je kunt deze bladerdeegtaartjes natuurlijk vullen met een vulling naar eigen keuze.

Eetsmakelijk!

2018-07-06T13:59:17+01:00

Laat een bericht achter