RECEPT: Caprese pastasalade met pesto

/RECEPT: Caprese pastasalade met pesto

RECEPT: Caprese pastasalade met pesto

Soms is een makkelijk gerecht ook gewoon heel lekker en voedzaam. Kijk maar naar het recept van deze week. Deze pastasalade kan je goed als hoofdgerecht eten, maar is ook heerlijk als bijgerecht voor een avondje BBQ’en. Het zijn eigenlijk twee Italiaanse gerecht gecombineerd met elkaar. De pasta pesto en een caprese salade, maar deze smaken passen ook perfect bij elkaar. De pastasalade is ook heel goed koud te eten, dus heb je nog wat over. Neem dit de volgende dag lekker mee als lunch in een bakje.

Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta (ongekookt)
  • 500 gram cherry of snoeptomaatjes
  • 150 gram mozzarella bolletjes
  • 4 el pesto
  • 3 el pijnboompitten
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet de pasta af zodra deze klaar is, spoel na met koud water en doe daarna terug in de pan.
  3. Was de tomaatjes en snij deze door de helft. Laat ondertussen ook de mozzarella balletjes uitlekken en snij daarna ook door de helft.
  4. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitten in. Let op, dit kan namelijk best snel gaan.
  5. Roer de pesto door de pasta en zorg dat alles goed verdeeld is.
  6. Voeg de mozzarella en tomaatjes toe en maak af met verse basilicum en parmezaanse kaas.
  7. Strooi als laatste de pijnboompitten over de pastasalade.

Zo heb je een simpele, maar lekkere maaltijd klaargemaakt.

Eetsmakelijk!

 

2018-07-10T16:53:10+02:00

Laat een bericht achter