RECEPT: Chili con carne

/RECEPT: Chili con carne

RECEPT: Chili con carne

Deze week hebben we wederom een makkelijk, maar heerlijk gerecht. Een chili con carne die binnen 30 minuten op tafel staan, perfect dus als je geen zin hebt om te koken of gewoonweg geen tijd. Het is super makkelijk om te maken, je hoeft bijna niets te snijden en je kunt alles zo in de pan gooien. En wat eventueel ook fijn is dat je dit gerecht ook heel goed kunt voorbereiden. Je kunt deze chili makkelijk een dag van tevoren maken, hoef je het alleen nog even op te warmen en bijvoorbeeld wat rijst bij te koken. Het is ook heel lekker om er nachos bij te eten.

Porties: 4 personen

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • chilipoeder
  • zout en peper
  • 500 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blikken bonen: zwarte en kidney bonen
  • geraspte kaas
  • zure room

Bereiding:

  1. Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
  2. Zet een grote kookpan op het vuur en verwarm hier wat olie in.
  3. Fruit de ui en knoflook even aan, let op want de knoflook kan snel verbranden.
  4. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en laat al roerend even aanbakken. Hierdoor komen de smaken beter vrij.
  5. Voeg ook het gehakt toe en rul op hoog vuur.
  6. Zodra het gehakt klaar is, voeg dan de tomatenblokjes en bonen toe. Laat dit 5 minuten zacht koken op laag vuur en roer goed door.
  7. Serveer de chili met de zure room en geraspte kaas.

Deze chili is in een handomdraai klaar. Lekker om samen met rijst of nacho chips te eten.

Eetsmakelijk!

 

2018-06-04T12:46:00+00:00

Laat een bericht achter