RECEPT: Citroen cheesecake in een glaasje

/RECEPT: Citroen cheesecake in een glaasje

RECEPT: Citroen cheesecake in een glaasje

Tijd voor een zomers recept, want morgen breekt de zomertijd eindelijk weer aan. Ook al werkt het weer nog niet helemaal mee, we kunnen natuurlijk wel al gaan genieten van frisse en luchtige gerechten. En wat is er lekkerder dan een heerlijk zomers dessert? Dit dessert is ook nog eens makkelijk te maken, er kan eigenlijks niets fout aan gaan. Voor deze cheesecake gebruiken we namelijk Griekse yoghurt en roomkaas, in plaats van slagroom. De slagroom gebruiken we bij dit recept om het gerecht af te maken.

Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 10 Bastogne koeken
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram roomkaas
  • 2 tl vanille extract
  • 3 el suiker
  • 150 gram lemon curd
  • Spuitslagroom

Bereiding:

  1. Verkruimel 8 van de Bastogne koekjes en verdeel over de 4 schaaltjes. Bewaar de overige 2 koekjes voor later.
  2. Meng nu de Griekse, yoghurt, vanille extract en suiker in een grote kom. Blijf kloppen totdat er een gladde massa ontstaat.
  3. Verdeel dezelfde hoeveelheid van de cheesecake mengsel en lemon curd in de glaasjes. Je kunt zoveel laagjes maken als jezelf wilt.
  4. Serveer direct of zet ze nog even in de koelkast om op te stijven.
  5. Spuit een toef slagroom op de cheesecakes als je ze gaat serveren en garneer met de overgebleven Bastogne koekjes.

Een perfect gerecht om de zomer mee te beginnen. Makkelijk te maken en heerlijk luchtig en licht.

Eetsmakelijk!

2018-06-20T10:40:02+00:00

Laat een bericht achter