RECEPT: Pizza met zalm, roomkaas en avocado

/RECEPT: Pizza met zalm, roomkaas en avocado

RECEPT: Pizza met zalm, roomkaas en avocado

Een heerlijke frisse pizza voor de lente en zomerdagen. Er zit een keer geen tomatensaus op de bodem, maar een heerlijke laag creme fraiche. Deze wordt afgetopt met prachtige plakjes zalm en avocado, waarvan de smaken perfect bij elkaar passen. Dit maakt dat deze pizza heerlijk is voor een warme lente- of zomeravond. Serveer de pizza dan ook eens met een salade en een goed glas witte wijn. Niemand die je gaat horen klagen.

Porties: 2 personen

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 60 gram creme fraiche
  • 1/2 courgette
  • 100 gram gerookte zalm plakken
  • 1 avocado
  • rucola
  • citroensap
  • chiliflakes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed daarna een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het pizzadeeg op de bakplaat uit en besmeer met de creme fraiche.
  3. Snij slierten van de courgette met behulp van een kaasschaaf en verdeel daarna over de pizzabodem. Bak de pizzabodem nu voor 10-15 minuten af in de voorverwarmde oven.
  4. Snij ondertussen de avocado in plakjes en daarna ook de citroen.
  5. Zodra de pizza is afgebakken, verdeel je de zalm en avocado plakken over de pizza bodem. En top als laatste af met wat rucola.
  6. Sprinkle nog wat citroensap over de pizza en eventueel wat chili flakes.

Zo makkelijk kan het zijn om een lekker en gezonde avondmaaltijd te maken.

Eetsmakelijk!

 

2018-05-16T10:10:06+01:00

Laat een bericht achter